Inför Bessemerloppet

Trots mildväder är det fina förhållanden i Högbo där helgens Bessemerlopp går av stapeln. Arrangören har gjort ett stort jobb med att kunna genomföra ytterligare ett långlopp denna säsong även om det är under restriktioner som vi börjar vänja oss vid.

Bessemerloppet lockar som vanligt många vassa elitåkare på både dam och herrsidan. I startlistan finns Ida Dahl, Max Novak och Johannes Eklöf från Team Ramudden Ski, Ski Classics åkarna Maria Gräfnings och Linn Sömskar som gör sin första tävling sedan La Diagonela. Olivia Hansson utmanar som åkt bra på de nationella långloppen som kunnat genomföras. På herrsidan finns merparten av de som brukar vara högt upp i resultatlistorna på plats.

52 km ska avverkas 3 varv på en bansträckning som mäter 17,3 km.

Pga rådande pandemi och det tävlingsförbud som råder för alla utom kvalificerad elit gör att Långloppscupen 2021 utgår. Då cupen grundar sig på ideella föreningar gör att det inte blir ekonomiskt hållbart denna vinter.

Vi planerar dock fortfarande för att kunna genomföra ytterligare ett lopp i mars på Långberget. Vi kommer informera löpande.