Inför Billingens Långlopp

På lördag är det dags för 157XCC Originals 3:e deltävling som genomförs på Billingens skidarena i Skövde. Arrangören har jobbat stenhårt parallellt med Skid-SM som startar bara dagar efter att långloppet har ägt rum. Bansträckningen blir till slut 6,8 km som kommer avverkas 6 resp 3 varv där start, varvning och målgång blir på SM-stadion.

För att garantera goda förutsättningar blir det två olika starttider, 09.00 för tävlingsklasser och 12.00 drar motionsklasserna igång. Arenan är toppmodern och skidspåren ligger i direkt anslutning till Billingecenter där man kan hämta nr-lapparna, få hjälp med vallaservice och dusch/ombyte efter målgång.

De främsta på dam respektive herrsidan och i de olika åldersklasserna är anmälda till helgens lopp och vi kan vänta oss spännande fighter om topplaceringarna. Efter Billingens Långlopp blir det en helgs uppehåll och då kommer vi summera och ta tempen på alla ledare i 157XCC Originals inför Bessemerloppet som är 4:e deltävling.

Historiska vinnare

2018: Martin Gotting & Lubov Pospeshina
2019: Axel Bergsten & Emma Musslinder
2020: Inställt
2021: Marcus Johansson & Olivia Hansson
2022: Marcus Johansson & Sandra Adriansson

Precis som tidigare under vintern går det att anmäla sig ända till 1 h innan start men seedning och möjligheten till överlåtelse av startplats stänger torsdag (26:e jan) kl 24.00.

Är du inte redan anmäld så gör man det HÄR!

Toursammanställning ser man HÄR!

Välkommen till Billingen och Original #3