Inför Craft Ski Marathon 2024

Förhållandena i Grönklitt har aldrig varit så bra inför Craft Ski Marathon och väderprognosen visar att det kan komma bli hårda och fina spår på söndag. Tävlingsbanan kommer att vara uppmärkt med skyltar från fredag kväll men vi rekommenderar att använda GPS funktionen på kartan om man är osäker. PM och startlista ligger nu publicerad på arrangörens hemsida och vi påminner om att efter torsdag kl 24.00 är det inte längre möjligt att seeda upp sig till ett lägre led än 5- i tävlingsklasserna. Detsamma gäller överlåtelse av startplats och övriga ändringar. Anmälan är dock öppen ända till 1 h innan start i mån av plats. Är du inte på plats men ändå vill följa loppet så kan man se vår sändning gratis på Youtube med start från kl 10:40. Se länk nedan.

På start har vi de flesta förhandsfavoriter och åkare som syns på 157XCC Originals. Fler talet av de svenska skidteamen har sina åkare på plats och det ser ut att bli hårt i toppen. Premiär är det för den nya 17-20 klassen där man kämpar om den rosa ungdomsvästen. Vi har som bekant också infört ledarvästar för veteranklasserna och många vassa namn återfinns i startlistan.

Bansträckningen har två förändringar inför söndag och det är främst att vändning nu blir på “Kallbolsvägen t/r” istället för “Elitsticket t/r” då vägen är bredare där. Andra ändringen är avslutningen på elljusbanan innan varvning och målgång.

Under lördag är flera leverantörer och partners på plats vid skidstadion. Ett ypperligt tillfälle att ställa frågor om nya vallor i samband med fluorförbudet eller testa utrustning.

Välkommen till Craft Ski Marathon

Till hemsida