Inför Craft Ski Marathon

Förhållandena i Grönklitt är riktigt bra och kyla väntas dessutom lagom till helgen. Tävlingsbanan är preparerad och den kommer vara i gott skick till söndagens lopp. PM och startlista ligger nu publicerad på arrangörens hemsida och vi påminner om att efter torsdag kl 24.00 är det inte längre möjligt att seeda upp sig till ett lägre led än 3 eller 4. Detsamma gäller överlåtelse av startplats och övriga ändringar. Anmälan är dock öppen ända till 1 h innan start i mån av plats. I dagsläget är det endast 150 platser kvar. Är du inte på plats men ändå vill följa loppet så kan man se vår sändning på Youtube mellan 10.30 – 13.30 på söndag.

Bansträckningen har två förändringar inför söndag och det är främst att vändning nu blir på “Elitsticket t/r” istället för “Pumphusvägen t/r” då vägen är bredare där. Andra ändringen är en extra slinga på elljusbanan innan varvning och målgång. Se bansträckning!

På start ser vi bland annat fjolårets 2:a och 3:a Alfred Nillson och Pontus Nordström samt vinnaren från helgens lopp på Långberget Adrian Lundberg. De möter tufft motstånd från Andreas Svensson som blev totaltvåa i 157XCC Originals. Även på damsidan finns fjolårets 2:a och 3:a Hilda Lös och Jeanette Malm på start. De möter i sin tur motstånd från två av Lager 157 Ski Teams yngre åkare Maja Eriksson och Elin Törnqvist. Bland damer och herrar 40 är båda fjolårsvinnarna Jill Nordby och Robert Brundin på start. Niklas Österberg återfinns även han på Craft Ski Marathon men nu i herrar 50-59 där han får sällskap av Ulf Nordström som vann klassen ifjol. Alla dessa åkare imponerade stort under förra säsongen och fick framskjutna placeringar även i de yngre klasserna. I herrklassen 60- får vi se om någon rår på Urban Hallberg från Strängnäs Malmby OL.

Redan på fredag hålls en gratis föreläsning med Grönklitts sportchef Urban Nilsson på Mötestorget (f.d Rovdjurscentrum) mellan 12.00-13.00. Drop in gäller där det blir genomgång av vallning och material inför loppet och resten av säsongen. PM kök & bar är en nyöppnad restaurang på Mötestorget så vi rekommenderar att kombinera föreläsningen med en lunch där. Läs mer här!

Välkommen till Craft Ski Marathon 2023