Inför Moraloppet

På lördag är det återigen dags för traditionsrika Moraloppet mellan Evertsberg och Hemus skidstadion. Denna vinter presenterar IFK Mora en uppdaterad bansträckning där starten flyttats från Oxberg till ovan nämnda Evertsberg. Loppet kommer därmed uteslutande gå på Vasaloppsarenan och mäta 42 km med en total stigning på 462 höjdmeter. 

Bansträckningen startar med lätt åkning utför ända till Vasslan där man åker under bilvägen. Därefter väntar den tuffaste stigningen, Lundbäcksbackarna, som går uppför i princip hela vägen till kontrollen i Oxberg. Efter kontrollen kommer det en efterlängtad utförsbacke för att sedan övergå i mer småkuperad terräng tills det är dags för ytterligare en stigning mot Hökbergskontrollen. Även efter Hökberg går det utför men därefter väntar det böljande åkning hela vägen till mål i Hemus. Längs banan finns tre energistationer – Oxberg, Hökberg och Eldris. Förhållandena med väder och vind ser ut att bli gynnsamma och alla deltagare väntas få en härlig dag i spåret.


Första start går 11.00 och det finns många spännande namn i startlistan däribland Andreas Svensson, helgens segrare på Craft Ski Marathon och landslagsmannen Jens Burman. Även damsegraren Hilda Löf står på start. 157XCC Originals kommer sända live på Facebook från Moraloppet med en skoter som kommer åka med täten. Följ oss gärna i sociala medier för de senaste uppdateringarna. Tourställning inför Moraloppet hittar man på vår hemsida och på Youtube kanalen lägger vi ut material från loppen. 


Välkommen till Moraloppet