Race Report Bessemerloppet

Härligt väder och bra atmosfär i Högbo Bruk skapade verkligen goda förutsättningar för ett lyckat arrangemang under Bessemerloppet. Det var ett pärlband av skidåkare längs den 10 km långa bansträckningen som avverkades fem respektive två varv. Det var också en slags premiär för vårt upplägg att köra en separat start för de seedade i damklassen som i detta fall innebar 10 minuter före övriga. Vi kan konstatera att tävlingen fick en helt annan karaktär och förutsättningar än tidigare där damfältet var relativt samlat när man passerat halvvägs. På de två sista varven kunde till slut Hilda Löf avgöra loppet till sin fördel närmast följd av Anja Stolpe och Madelene Nord. I och med detta så tar Löf över den totala ledningen i 157XCC Originals inför Grönklitt Classic på lördag.

I herrklassen var det inte helt oväntat Andreas Svensson som återigen var starkast för dagen men till skillnad mot tidigare så punkterade han närmast övriga konkurrenter redan efter 100 meter. Det blev sedan fem varv i ensam majestät med en jagande klunga på 8 man. Denna klunga splittrades rejält under de sista 10 kilometrarna och Adrian Lundberg kunde till slut säkra en andra plats strax före Jonatan Steen som tog vinterns första pallplats i touren.

Kompletta resultat och toursammanställning hittar man HÄR!

På lördag är det dags för den sista deltävlingen i 157XCC Originals inför Vasaloppet. Vi vill göra alla elitåkare uppmärksamma på att det krävs en aktiv FIS licens för att kunna bli seedad till elitledet då tävlingen sanktionerad av det Internationella Skidförbundet. Tävlingen är som tidigare kommunicerats öppen för alla tävlingsåkare samt motionärer och Grönklitt Classic är också ett officiellt seedningslopp inför Vasaloppet.