Race Report Grönklitt Classic

Lördagens lopp i Grönklitt kunde genomföras i riktigt härligt vinterväder med strålande sol och några minusgrader. Ren skidpropaganda som kunde förmedlas genom TV-rutan till alla skidintresserade. Damernas elittävling startade tidigt på morgonen och efter drygt två timmar kunde Ida Dahl koras som segrare efter en tätstrid med Emelie Fleten från Norge. Herrarnas elittävling startade samtidigt som övriga klasser och det var ett mäktigt fält som tog sig an den första startbacken som gick uppför längs rovdjursliften i Grönklitt. Även här blev det en svensk seger genom vinterns dominant Emil Persson som var först i en klunga som höll ihop på den avslutande delen av loppet.

Då Grönklitt Classic var deltävling i både 157XCC Originals och Ski Classics krävdes det extra handpåläggning för att kunna få fram korrekta resultat i toursammanställningen. Som förtydligande har de Pro Team åkare från Ski Classics som registrerats endast för detta lopp räknats med i resultaten. Vinnarna i dam respektive herrklass blev då Gustaf Berglund och Moa Hansson.

Toursammanställning hittar du HÄR

Resultat från Grönklitt Classic hittar du HÄR

Om en månad är det dags för vinterns sjätte och avslutande lopp i Lofsdalen. Lofsdalen Epic är den perfekta finalen för långloppssäsongen med flera distanser att välja på och efter målgång väntar en after ski och bankett på Fjällhotellet.

Läs mer om Lofsdalen Epic